Emre Köprülü Bitirilmeyen Kültür Merkezi’ni Sordu

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 16 yıldır bitirilemeyen Muratlı Kültür Merkezini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sordu.

Köprülü; “Kültür merkezlerinden yana şanssızlık yaşayan Tekirdağ’da; 1995 yılında yapımına başlanan ancak hala bitirilemeyen Muratlı ilçesinde ki Kültür Merkezi vatandaşlara pes dedirtti. 16 yıldır inşaat halinde olan Kültür merkezi bitirilemediği gibi çürümeye terk edildi. Türkiye için kültürel bir zenginliği içinde barındıran Tekirdağ ilinin, Merkez ilçesi, Çorlu ve Muratlı’daki bitirilemeyen, yarım kalan kültür merkezleri, Kültür Bakanlığı’nın verdiği ödeneklerin yetersiz kalması ve bu ödeneklerin zamanında ödenmemesi sebebiyle atıl durumda olduğu ifade ediliyor.”
Bu nedenle;
Yapımına 1995 yılında başlanan ancak hala bitirilemediği gibi çürümeye terk edilen Muratlı Kültür Merkezinin tamamlanamamasının sebebi nedir?
Kültür Bakanlığı tarafından başta Muratlı olmak üzere Çorlu ve Merkez ilçede tamamlanamayan Kültür Merkezleri için ne kadar ödenek ayrılmıştır? Bu ödenekler zamanında ödenmiş midir?
16 yıldır bitirilemeyen bir kültür merkezinin bir an önce hizmete girmesi için bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?

NOT: Muratli.org sitemizde Kültür Merkezimiz Neden Tamamlanmıyor başlıklı yazımızda 13 Ağustos 2011 tarihinde bu soruna değinmiştik. Bu yazımızdan sonra bazı yerel gazeteler de haberi sayfalarına taşımışlardı. Eğer Muratlı’mız için bir sorunu dile getirebildiysek ne mutlu bizlere.

127 kez okundu.

Paylaş